Så här polerar du din bil med ShineMate – steg för steg

Så här polerar du din bil med ShineMate – steg för steg

Att polera bilen återställer till den blanka lacken på bilen och kan enkelt göras hemma med rätt produkter och lite tålamod. Med polermaskiner från ShineMate kan du med rätt användning uppnå ett resultat liknande det du får hos en professionell rekond. Följ dessa steg för att lyckas med din bilpolering. 
 

FÖRBEREDELSE INNAN BILPOLERING

Innan du börjar poleringen är det viktigt att tvätta bilen noggrant för att undvika att smuts orsakar repor under processen. Det är viktigt att bilen är fri från asfalt, tjära och flygrost. Följ dessa tvättsteg:  

  • Kallavfettning 
  • Flygrostborttagare 
  • Alkalisk avfettning 
  • Schampo 

 
Vi rekommenderar att du polerar bilen i en ren och dammfri miljö, helst inomhus, för att undvika att pollen, sand eller andra partiklar fastnar på lacken. 
 

VILKA PRODUKTER BEHÖVER DU? 

För att uppnå bästa resultat rekommenderar vi följande produkter: 

Polermedel – Finns för olika behov. Välj det medel som uppnår ditt önskade resultat. 

Polertrissor - Finns för olika behov i form av storlek, hårdhet och grovhet. 

Mikrofiberdukar – Duk för avtorkning av polermedel.

Lackskydd - Enklare och snabbare varianter till mer avancerade, använd ett lackskydd som uppnår ditt önskade resultat. Vissa lackskydd kräver bara en mikrofiberduk för applicering.
 

POLERA BILEN – STEG FÖR STEG 

När bilen är ren och torr är du redo att börja polera. Det går att polera för hand, men vi rekommenderar att använda en polermaskin för snabbare och mer jämnt resultat. ShineMate har maskiner med olika funktioner för olika behov, oavsett vilken du väljer kommer du kunna få ett professionellt resultat om du följer följande steg.   

  1. Maskering, börja med att maskera alla plastdetaljer, runt handtag och backspeglar för att undvika missfärgning. 

  2. Börja med en testyta: Detta steg rekommenderar vi om du känner dig osäker eller inte har polerat innan. Börja testa på en liten yta för att se vilken kombination av polertrissor som passar bäst för din lack. Läs mer om våra olika polertrissor här. 

  3. Applicera polermedel: Börja med att applicera en liten mängd av lämpligt polermedel på polertrissan. Dela in panelen i fyra delar och sprid ut medlet jämnt över ytan. 

  4. Polera med låg hastighet: Sätt maskinen på låg hastighet och arbeta korsvis över ytan utan att trycka för hårt, maskinens tyngd räcker gott och väl. Öka hastigheten lite allt eftersom. Det viktiga är att slipkornen bryts ner. Gå fram och tillbaka tills de djupare reporna börjar försvinna. 

  5. Byt till finare trissa: Utan att addera mer polermedel, byt till en finare polertrissa och öka hastigheten på maskinen. Arbeta tills du uppnår en ren och slät yta. 

  6. Torka av och inspektera: Använd en ren mikrofiberduk för att torka av ytan och inspektera resultatet. Om du är nöjd, fortsätt till nästa panel tills hela bilen är polerad. 

 
OBS! Kom ihåg att rengöra polertrissan mellan varje panel genom att blåsa ut eller skrapa av överflödigt polermedel. En ren trissa ger bättre resultat. 
Tänk även på att skydda din kropp. Använd hörselskydd, skyddshandskar och skyddsglasögon. Aluminiumoxiden som finns i de flesta polermedel är milt frätande och kan vara skadligt för ögonen. 

 
MÅSTE JAG LÄGGA LACKSKYDD EFTER POLERING? 

Ja, efter poleringen är det viktigt att applicera ett lackskydd eftersom polermedlet tar bort tidigare skydd. På marknaden finns en mängd olika alternativ beroende på vilket slutresultat du önskar.  

Läs på och undersök vilket lackskydd du vill lägga. Vissa är enklare och mer tidseffektiva medans andra är lite mer avancerade och mer krävande men som ger ett bättre och starkare skydd med längre hållbarhet.  
  

HUR DJUPA REPOR KAN JAG POLERA UT? 

En tumregel är att om du kan känna repan med nageln kan den vara svår att polera bort. Om repan försvinner när ytan är våt, bör den gå att polera ut.  


Vi finns här om du har några frågor om våra polermaskiner eller processen. Kontakta oss så hjälper vi gärna till.
 

Lycka till med din bilpolering!